Ik heb een nieuwe blog!

Deze reisblog blijft online maar wordt niet meer aangevuld.

Ik heb een nieuwe blog op stijnvanholm.be

WELKOM!

Berichten per thema

21 juni 2008

Dansen met muggen en grizzlies

Ik lifte van skagway in Alaska verder naar het noorden naar Whitehorse in Yukon, Canada.. Ik liet er mijn reisgezelin Michelle uit Australie achter, zij gaat nog verder naar het noorden, werken in Dawson City..


Ik lift alleen verder - in de regen - langs de alaska highway.. de eerste lift was van een indiaan - wonderlijk ontmoeting, de 2e lift van een dame uit california, ze vertelde me haar levensverhaal en nodigde me uit in haar hutje in de bossen en kookte luch voor me.. heerlijk.. ik lifte verder.. de regen was eidelijk voorbij - de derde lift van de dag was een vrachtwagenchauffeur / boer uit Alberta.. die honderduit babbelde.. uren en uren aan een stuk.. gezellig.. hij stopt voor elke lifter.. toffe vent.. aan afrit 37, naar de Cassiar highway, vond ik een leegstaand proper 'huisje' met openstaande deur.. ik sliep er zalig, muggenvrij

De Stewart - Cassiar highway is een begrip hier ongeveer 700 km door de wildernis.. 'weg in slechte staat' - wat natuurlijk relatief is.. ik lifte de ganse dag.. wondermooi ..

ik ben nu, op de langste dag van het jaar, terug in Alaska, Hyder een klein ex-mijnersdorpje van ongeveer 50 mensen en honderden grizzly beren.. ik zag en voelde enkel een paar miljoen muggen - het was moeilijk om stil te blijven staan terwijl ik lifte, dus ik danste met de muggen!

alaska
Dank je allemaal voor je reacties!

4 opmerkingen:

Lieven Willems zei

Stijn,

Je bent te benijden... subliem avontuur blijkbaar. (Ik ben toch wat jaloers) Heb ik het goed begrepen dat je einddoel greenpeace is?...

In Ijsland begint de zomer in maart of april. Het is dan meestal -10 maarja...

groetjes,

Lieven

Femke zei

Dag Stijn,

wat fijn om te lezen dat het geluk je volgt (of is het omgekeerd?). En ik nog zeggen tegen jou, voor je er aan begon: "ja, maar het nu dat je zo'n dingen moet doen, nu je nog jong en ongebonden bent"... maar ik had niet gedacht dat je de halve wereld ging afreizen. In elk geval: als je het doet, kun je het maar meteen goed doen. Dit maakt je leven en alle jaren die nog volgen anders. In de positieve zin. Wij schillen ondertussen een banaan voor onze toekomstige belastingbetalers en vegen de erwten van de grond na een enthousiaste peutermaaltijd. Heeft ook zijn charmes, pas op. Geen verkeerd woord over de kinderen. Ik zie er onderhand wel naar uit om je terug te zien. Heb een leuk nieuw café ontdekt trouwens. Om bij te praten als je terug bent. Maar ik zal wellicht zwijgen. Wat kan ik vragen of zeggen na al die mooie foto's en verhalen die ik op je blog lees? We kunnen gewoon een belgisch biertje drinken.
liefs. Femke

Anoniem zei

Dag Stijn,

at een ongelooflijke avontuurlijke reis. Ik en Antoine genieten geweldig van je fotoos. Waar haal je toch ook altijd die knappe meiden vandaan. Het is werkelijk een wonderlijke reis wat je beleefd. Geniet er nog wat van want zoals ik begrepen heb zal ook deze reis niet meer zolang duren.
Je zal toch een reisverhaal schrijven hoop ik met al je ervaringen en prachtige fotoos erin.
Dit mag echt niet verloren gaan en kan je ook niet voor jezelf houden!!

Nog veel reisgenot en tot de volgende keer.

Groetjes

sonia

Anoniem zei

Dag Stijn !
Wat een geweldige reis weeral !
Gefeliciteerd trouwens Nonkel Stijn ! Of wordt het Ome Stijn ?
Nog een klein (werk-)vraagje: kun je ons al even laten weten of je in september voor ons gaat beginnen werken (of oktober of november ?), dan kunnen wij verder met onze planning. Als je nog eens on-line bent: stuur ons een berichtje ! Groetjes, en geniet van New York ! En van de Rainbow in Spanje natuurlijk ...

Liefs,
Régien