Ik heb een nieuwe blog!

Deze reisblog blijft online maar wordt niet meer aangevuld.

Ik heb een nieuwe blog op stijnvanholm.be

WELKOM!

Berichten per thema

31 mei 2008

Langs de westkust van Canada

Eerst het grote nieuws:
Mijn lieve zusje heeft nieuw leven op de wereld gezet
juich, juich, juich Proficiat-

Ik ben in Canada aangekomen.. Eerst in Victoria, op Vancouver Island.. mooie, toeristische stad.. bijna Brugge ;-) Dan Met een Duitse naar Vancouver geferryed.. Prachtige, alternatieve, groene, bruisende stad.. Ik belde naar Gary, iemand die ik ontmoette in Zion National park in Utah.. We filosofeerden of de relativiteit van tijd en ruimte en de mogelijkheid van verschillende realiteiten.. Hij nam me mee voor een ritje.. een lang wandeling rond het meer..

Ik nam een andere ferry terug naar vancouver eiland.. Ik had er afgesproken met een koppel via couchsurfing.com .. Ze waren net anderweg naar een feestje bij vrienden.. en ik mocht mee.. heel de avond Risk gespeeld.. de volgende dag naar een ander meer geweest.. en daarna tomaten en brocoli geplant in hun tijd.. fijn fijn

Beetje naar het noorden gelift op het eiland en de ferry genomen naar een piepklein eilandje; Hornby Island - Hippies vluchten hier naartoe in de '70 om de vietnamoorlog te ontvluchten.. nu is er een kleine gemeenschap van hippies, artisten, muziekanten en rijke gepensioneerden.. veel europeanen.. ik heb er een paar dagen gekampeerd in het bos.. helpen garnallenvissen met een lokale visser -- leuk leuk - veel oude en nieuwe vrienden tegengekomen - prachtige natuur- heerlijke mensen.. Als je in de buurt bent, zeker bezoeken, en doe de groeten aan Paul
Ik bracht de nacht door bij Lori, een artiste die ik op de ferry tegenkwam.. ik hielp mee in de tuin en ze maakte indisch eten voor me klaar.. vriendelijke lieve madam.. we haden het over ego in relaties en hoe mensen elkaars energie nodig hebben en trachten te controleren, ipv zich te aarden en te weten dat er niets anders is dat energie..


Ik lifte nog een beetje verder, tot aan het einde van de weg, tot aan het vissersdorpje; Port Hardy.. Ik zag 6 beren langs de weg.. zeer veel zwarte beren hier.. de houtindustrie en visindustrie was hiet groot.. nu - een stuk minder - - In Port Hardy nam ik nog een ferry verder naar het noorden; Price Rupert.. Een ferry rit van 15 uur - magnefiek.. ik zag 1 zwemmende beer, 4 walvissen, en paar zeehondjes en 1 dolfijn.. wat een prachtige wereld toch..

ik leerde er ook andere reizigers kennen.. ik reis een verder met een australische meid; Michelle.. we gaan samen naar een ander eiland; Queen Charlotte ofte Haida Gwaii Daar gaan we een 13000 jaar oude indianen cultuur bewonderen en ongerepte natuur betreden..

Nadien ga ik nog verder naar het noorden.. naar Alaska.. into the wild...

wees niet bang, ik eet de juiste planten wel ;-)
Canada BC


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Proficiat aan de zus van Stijn, de papa, de nonkel en de kleine spruit! Aan spannende verhalen van nonkel Stijn geen gebrek!

Veel groetjes uit een ont-zet-tend regenachtig Ingelmunster.

Liefs,
Hannah

Stijn zei

dag hannah en andere lieve lezers en lezeresjes.. dank je voor de berichtjes.. altijd leuk om iets van jullie te lezen!!

Het regent hier ook, constant - maar ik zit dan ook in het midden van een regenwoud eiland (Haida Kwaii) omringt met Walvissen, zeehondjes, zwarte beren (ik heb er al 11 gezien) en honderden arenden..

ik mag niet klagen - straks neem ik een water vliegtuigje naar een onherbergzaam eilandje om vrijwilligerswerk te doen.. vogels tellen.. hihi

dikke kussen van nonkel stijn

Anoniem zei

hoi,nonkel-broer
Ik ben vorig week-end al daar Tineke en Josephe-tje gevlogen!
Ja hij heeft mij hart al gestolen en ik ben gedoopt tot MA-meetje.
k kan me er al helemaal in vinden.Ik vrees dat ik van nu afaan ga werken op vliegtuig ticketen te kopen.Hier tumulteus.............
De werken aan het Paviljoentje houden ons helemal in de ban.Op 11aug wordt mij huis officieel verkocht .maar het is een utopie dat ik dan ook mijn mijn pratijk zal kunnen verhuizen.Wat goed nieuws :we hbben vorige nacht zalig geslapen in "het koffiehuisje".Stijny ik hoop at je het er ook naar je zin zou kunnen hebben!
Liefs doe de groetjes aan de zeehondjes;en aan de water.
vliegtuigjes zeg je maar dat ik er ook wel eens wil meevliegen.
Marijke